Roby Thermo Azure

Roby Thermo Azure name

De zomer lijkt nu echt op zijn eind te zijn gekomen. Ik vind dat toch ook wel weer lekker hoor, heerlijk op naar de herfst, slecht weer, koud buiten en knus binnen. Super fijn! Maar voor het zover is heb ik toch nog een zomers kleurtje voor je, Roby Thermo Azure.

Vorige week heb ik uitgelegd hoe een thermo lak werkt maar er was toch nog onduidelijkheid over. De lak heeft in het flesje een bepaalde kleur, dit is doorgaans de kleur die het product heeft als het koud is. Zodra de temperatuur hoger wordt zal door een chemisch proces de kleur van het product veranderen. Afhankelijk van de kwaliteit van de lak reageert het product sneller of langzamer op temperatuur verschillen. Bij lange nagels zal dus vanzelf een mooi ombre effect ontstaan.

Ik zal de volgende kleuren de komende weken laten zien:

Kleur

Roby Thermo Azure heeft als basis een heel mooie hemelsblauwe kleur met daarin een parelmoer micro glittertje en ook wat fijne flakies met een parelmoer effect. Zodra je de lak op de nagel aanbrengt veranderd hij direct naar een off-white kleur. Deze witte kleur is geen tipp-ex wit maar hij heeft een blauwe en daarmee wat koele ondertoon. De glitter behoudt dezelfde kleur waardoor hij in de blauwe kleur wat meer aanwezig is en in de witte kleur juist subtiel wat dimensie toevoegt.

roby-thermo-azure-hand-holding-bottle-2

Beide kleuren vullen elkaar goed aan en lopen ook mooi in elkaar over. Door de blauwe kleur is het een perfect kleurtje voor een dagje zwembad.

roby-thermo-azure-hot-cold-nl

In de macro foto hieronder zie je het kleurverschil tussen de warme en de koude kleur mooi in elkaar overlopen, ook kun je de glitter goed bekijken. Van dichtbij zijn ze wel heel erg mooi vind ik :-).

roby-thermo-azure-macro

Formule

Roby Thermo Azure is een gelpolish en daarom een stuk dikker dan een normale nagellak. Toch heeft hij een super fijne formule, hij is niet stroperig en loopt niet snel uit. Dat laatste vind ik heel prettig, om snel te kunnen werken breng ik de gelpolish aan op de vier vingers en de duim afzonderlijk. Je kunt met deze Roby Thermo Azure de vier vingers op je gemak lakken alvorens je het product laat uitharden in de lamp. Het product blijft netjes op zijn plaats maar trekt wel mooi glad met een super strak resultaat.

roby-thermo-azure-closeup-nails

Ieder gel product zal krimpen tijdens het uitharden, dit hoort bij het chemische proces. De Roby gelpolishes hebben zéér minimale krimp tijdens het uitharden. Als je de vrije rand netjes sealt dan merk je helemaal niets van het krimpen. De gelpolish wordt ook niet warm in de lamp, dat ik ook wel erg prettig.
De dekking is prima, met twee dunne laagjes heb je een mooi dekkend geheel. Je zou met een dikker laagje afkunnen maar dat vind ik zelf niet mooi en daarom kies ik voor twee dunne laagjes.

roby-thermo-azure-bottle-and-brush

De gelpolishes komen in hetzelfde schattige flesje als de normale nagellakken. Het enige verschil is dat de gelpolish flesjes een mat zwarte coating hebben, dit om UV straling bij het product weg te houden. Het kwastje is heel fijn, niet al te breed en netjes recht afgesneden. Het neemt voldoende product op, met mijn lange nagels kan ik de hele nagel lakken voor ik weer nieuw product moet oppakken uit het flesje.

Finish

De finish die je op de swatches kunt zien is die van Layla Base & Shiny Top Coat. De Roby Thermo gelpolishes zijn geen one-step producten wat inhoudt dat je er een base- en topcoat bij moet gebruiken. In tegenstelling tot wat merken je graag willen doen geloven kun je producten van verschillende merken best combineren. Het kan zijn dat bepaalde producten niet goed bij elkaar passen maar ik ben dat probleem tot nu toe nog niet tegengekomen. Ik heb de producten van Roby Nails, Layla, OPI en Pink Gellac onderling gebruikt en dat gaat prima.

De glans van Layla Base & Shiny Top Coat is waanzinnig zoals je kunt zien, en die glans blijft zo tot het moment dat je het product van je nagels verwijderd. En dat verwijderen gaat erg simpel. Ik sprenkel wat nagellak remover met aceton op een wattenschijfje en leg dat op de nagel, wikkel er wat aluminium folie omheen en na een kwartiertje kan ik het product zo van de nagel vegen. Ik vijl de toplaag niet op, je zou dat kunnen doen om het iets te versnellen.

roby-thermo-azure-hand-holding-bottle
Roby Thermo Azure bevat 8ml en kost €14,95 en hij is te koop bij Djasa.Ik vind Layla Base & Shiny Top Coat heel erg fijn om te gebruiken, het is een 2-in-1 product en dat scheelt ook in de kosten. Hij kost €14,90 en ook deze koop je bij Djasa.

Ik wens je een heel goed weekend!

handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.