Roby Magic Fuxia

Roby Magix Fuxia bottle

Vandaag laat ik je kennis maken met een ander Italiaans merk dat in Nederland nog niet erg bekend is.

Niet zo lang geleden kreeg ik via de importeur twee lakken van het merk Roby toegestuurd. Ik had van haar wel al lovende verhalen gehoord maar ik had nog nooit eerder een lak van dit merk geprobeerd. Roby is, net als Layla, een Italiaans cosmetica merk dat zich volledig richt op nagel producten, denk hierbij aan nagellakken maar ook gel polishes en hard gel producten.
Vandaag laat ik een schattig roze glitter lakje zien en laat je op deze manier kennis maken met dit fijne merk.

Kleur

Roby Magic Fuxia is een lakje met een fijne, roze micro glitter, blauwe hex glittertjes en gouden hex glitters. De lak heeft een heel licht roze basis. Een warm kleurtje die door het gouden glittertje een mooie uitstraling krijgt en de blauwe glitter maakt hem iets koeler qua tint.

Roby Magic Fuxia hand holding bottle

Formule

De lak heeft een vrij stevige formule maar hij zit dan ook echt bomvol met glitter. De glitter blijft netjes in de lak en zakt na verloop van tijd niet naar de bodem, hij heeft dus een goede suspension base. De glitter laat zich heel goed verspreiden, ook de grotere glitters kun je op de normale manier aanbrengen zonder te deppen. Je kunt hem als een extra laagje over een gewone nagellak aanbrengen maar ook op zichzelf is hij erg mooi. Op de swatches heb ik drie laagjes aangebracht en dat is voldoende om hem dekkend te maken.

Roby Magix Fuxia closeup nails

De Roby lakjes komen in een schattig flesje en hebben een erg prettig kwastje. Het dopje is wat smal en daar zul je wellicht even aan moeten wennen maar het kwastje zelf is heel fijn. De haren zijn netjes recht afgesneden en waaieren mooi uit over de nagel.

Roby Magix Fuxia bottle and brush

Finish

Van zichzelf heeft Roby Magic Fuxia een matig glansje. Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. De houdbaarheid van deze mooie glitter is prima, na dag 3 de eerste chip. Met een glanzende topcoat is hij heel erg sparkly maar als je een gladde finish wilt dan zul je meerdere lagen topcoat moeten aanbrengen omdat Roby Magic Fuxia enigszins opdroogt met een structuur.

Roby Magix Fuxia macro

Ik was blij verrast met de kwaliteit van de Roby lakken. Ik kijk absoluut uit naar meer. Wat ik zelf heel belangrijk vind is dat de nagellak 3-Free is. De prijs-kwaliteit verhouding is ontzettend goed, voor een flesje van 10ml betaal je €5,95. In Nederland kun je Roby kopen bij Djasa.nl.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.