Philips Visapure Advanced

Philips VisaPure unboxed

Naast een gezonde levensstijl is een goede huidverzorging ook ontzettend belangrijk. Ik zag bij diverse bloggers verschillende gezichtsreinigingsborstels voorbij komen. En heel eerlijk heb ik heel lang gedacht dat ik dat niet nodig had, ik kon dat prima met de hand, sponsjes en andere middelen. Waarom ben ik dan toch overgegaan tot het aanschaffen van een borstel en waarom heb ik voor dit model gekozen?

Ik was eens bij Douglas en daar stond een dame een demonstratie te geven met de Foreo, een gezichtsreinigingsapparaatje. Ik vond het bijzonder prettig aanvoelen maar de prijs hield mij tegen. Toch ben ik vanaf dat moment gaan twijfelen of ik zo’n apparaat moet aanschaffen want het bleek toch wel een stuk beter te reinigen dan je zelf met de hand kunt doen. Toen ik eenmaal besloten had dat ik zo’n apparaat wilde begon de volgende twijfel, een Foreo of een borstel? En zo ja, welke borstel? Ik zag door de bomen het bos niet meer en heb het even op de achtergrond geparkeerd.

Twee weken geleden vertelde mijn blog vriendinnetje Sim’s Cup of Tea heel enthousiast over haar Remington Reveal Facial Cleansing Brush. Hier kun je haar review lezen. Toen zei vertelde hoeveel rust de borstel in haar huid bracht was ik om. Ik ging voor een borstel. Tja, welke moet je dan kopen. Er zijn ontzettend veel gezichtsreinigingsborstels op de markt en van allen zijn wel positieve reviews te vinden. Dat maakt de keus niet makkelijker.
Ik heb een vrij gevoelige huid en ben inmiddels ook iets ouder en daarom wilde ik eigenlijk een product wat goed bij mijn huid past. Al snel kwam ik uit op de Philips Visapure en dan in het bijzonder de Advanced.

Philips VisaPure stand alone

De Philips Visapure Advanced komt standaard met het borsteltje voor de normale huid. Het is een erg zacht borsteltje dat prettig aanvoelt op de huid. Er is ook een borstel speciaal voor de gevoelige huid maar voor alsnog reageert mijn huid goed op de normale borstel.

Philips VisaPure closeup brush

De Philips Visapure Advanced is uitgerust met een DualMotion systeem. Het borsteltje draait rond en maakt kleine trillingen waardoor de huid diep gereinigd wordt. Het apparaat herkend welk soort opzetstukje erop geplaatst is en past daarop zijn programma aan.

Bij het borsteltje reinig je je gezicht in drie delen, je begint aan de rechterkant op de wang. Na 30 seconden stopt hij even kort en dat is het teken dat je de linkerkant moet reinigen en als laatste reinig je 30 seconden het voorhoofd. Je kunt de borstel gebruiken met je favoriete reinigingsproduct. Ik vind zelf de face gel van Green Pharmacy erg prettig en als ik make-up draag dan gebruik ik graag Purity Made Simple van Philosophy. Na het reinigen spoel ik mijn gezicht af en dep ik het droog met een handdoek. Ik gebruik dan een toner waarna ik mijn serum en dag- of nachtcrème aanbreng.

De Philips Visapure Advanced wordt geleverd met een speciaal opzetstukje voor een revitaliserende massage. Dit opzetstukje is in samenwerking met experts zo ontworpen dat het de Japanse gezichtsmassage techniek nabootst. Het voelt aan als een massage waarbij vingertoppen 750 keer per minuut zachtjes op de huid tikken.

Philips VisaPure closeup massage

De massage duurt drie minuten en door de diepe massage van de huid wordt de bloedsomloop gestimuleerd en ontspannen spieren. Je krijgt een prachtige, natuurlijke glow door deze massage. Ik gebruik deze na het aanbrengen van de crème, zowel in de ochtend als in de avond. Fijn is dat de Visapure waterdicht is waardoor je hem ook onder de douche kunt gebruikt of in bad. Ik vind het zelf heerlijk om in bad eerst even mijn gezicht te reinigen en daarna een fijn masker aan te brengen.

Wat ik erg prettig vind is de houder/lader. Je zet deze in de badkamer neer en na gebruik kun je de Visapure daarin zetten. De borstel blijft blootgesteld aan de lucht waardoor hij netjes kan drogen. Dat was voor mij ook een van de redenen om voor de Advanced te kiezen. De normale Visapure komt met een gesloten houder, de borstel zit dus opgesloten waardoor hij na enige dagen gebruik niet fris meer ruikt. Dit kwam ik in verschillende reviews tegen als nadeel. De Advanced heeft een open houder.

Philips VisaPure stand alone

Ik sluit de houder enkel aan het op stroom als het apparaat leeg is. Ik heb hem twee weken geleden opgeladen. Binnen 6 uur is hij volledig opgeladen en kun je hem, volgens de gebruikershandleiding twee weken gebruiken. Ik gebruik hem twee maal daags erg uitgebreid, dus de reiniging en de massage en ik heb hem nog niet opnieuw hoeven opladen.
Ik las in sommige reviews dat vrouwen het geluid als hinderlijk ervaren. Ik moet zeggen dat ik dat niet herken. Hij maakt ongeveer een gelijk geluid als een elektrische tandenborstel.

Een ander handigheidje is dat er ook een mooi tasje bij zit om het apparaat in op te bergen als je op reis gaat. Jammer is wel dat hierin geen plaats voor de lader en extra opzetstukjes is.

Philips VisaPure travel pouch

Ik vertelde eerder al dat ik een vrij gevoelige huid heb en ik heb ook vaak last van wat oneffenheden. De eerste dagen dat ik de Visapure gebruikte nam het aantal oneffenheden behoorlijk toe. Dat lijkt vreemd maar dat ik wel goed te verklaren. De huid wordt diep gereinigd en daardoor komt diepliggend vuil naar boven. Daar moet je even doorheen. Inmiddels zijn de oneffenheden weg. Ik gebruik vaak een BB cream om de oneffenheden te bedekken maar de laatste dagen gebruik ik die niet. Het is niet nodig, de huid is erg egaal en rustig. Ik ben echt onder de indruk, ik had van te voren nooit gedacht dat het écht zoveel verschil zou maken. Mijn huid is absoluut schoner dan als ik het met de hand zou doen. Ook het verwijderen van make-up gaat gemakkelijk.

Ik heb vandaag het Fresh Eyes opzetstukje besteld en die ben ik nu aan het testen, daarover volgt een aparte review.

De Philips Visapure Advanced is helaas wel vrij prijzig in aanschaf, hij kost namelijk €199,99. Hiermee heb je wel een perfect product waarmee je jaren voort kunt. De borsteltjes moeten, om hygiënische redenen, om de drie maanden vervangen worden. Gelukkig zijn de borstels heel schappelijk geprijsd met €10,99 voor de borstel voor de normale huid en €12,99 voor de gevoelige huid. Er zijn ook borstels verkrijgbaar voor de extra gevoelige huid, voor een intensieve reiniging, een tegen oneffenheden en een exfoliërende borstel. Over die laatste komt te zijner tijd ook nog een review want die is nog onderweg. Je koopt de Philips Visapure Advanced o.a. bij Douglas.