OPI Put a Coat On

 

OPI Put on a Coat bottle
“Amp up any bright shade with this color-boosting base coat.”

Deze zomer kwam OPI met de Neons collectie, een verzameling van zes lakken in prachtige felle kleuren. In deze collectie zat ook een speciale basecoat, Put a Coat on. Deze witte basecoat zorgt ervoor dat de kleuren net even wat feller en meer neon gaan ogen. Ik heb veel meiden horen zeggen dat het geen verschil maakt of je nu een witte lak, een normale transparante base of deze Put a Coat on gebruikt. Nou, verschil is er wel degelijk.

OPI Put on a Coat bottle with white polish and basecoat
Om dit verschil te laten zien heb ik drie nagels gelakt met ieder een andere basecoat.
Van links naar rechts: OPI Alpine Snow, OPI Put a Coat On en OPI Start-to-Finish. Wat mij opvalt is dat Alpine Snow in het flesje wat witter lijkt in vergelijking met Put Coat On die wat grijs toont. Bij het aanbrengen merkte ik weinig verschil in formule tussen die twee. Ze zijn allebei wat streperig aan te brengen maar dat heb je met veel witte lakken. Start-to-Finish is een erg goede transparante basecoat die ook dienst kan doen als een topcoat.

OPI Put on a Coat  closeup nails

Op de nagel lijkt het omgekeerde te gebeuren. Put a Coat On is iets helderder dan Alpine Snow.
Ik heb drie kleuren uit de Neon collectie gebruikt om de verschillen te tonen. OPI You Are So Outta Lime!, Juice Bar Hopping en Hotter Than You Pink.

OPI Put on a Coat closeup pink nails
Als eerste OPI Hotter Than You Pink. Op de onderste nagel met de reguliere transparante basecoat zie je dat de kleur vrij dof is en totaal geen neon effect heeft.
Zoals je ziet is de kleur met Alpine Snow eronder al behoorlijk feller en meer neon. De nagel met Put a Coat On eronder is nog nét iets feller dan met Alpine Snow eronder. Hoewel dit verschil wel minimaal te noemen is.

OPI Put on a Coat closeup green nails
Bij OPI You Are So Outta Lime! zie je de verschillen ook hetzij iets minder heftig. Met de Start-to-Finish basecoat is het een mooie kleur maar zonder duidelijk aanwezig neon effect. Met Alpine Snow en Put a Coat On is hij duidelijk feller en is het neon effect iets beter aanwezig (hoewel dit lastig te fotograferen is). Het verschil tussen Alpine Snow en Put a Coat On is ook hier wel aanwezig maar zeer minimaal.

OPI Put on a Coat  closeup orange nails
Het duidelijkste voorbeeld is wel OPI Juice Bar Hopping. Met Start-to-Finish als basis is het een grauwe kleur en ook niet mooi maar dat is natuurlijk mijn mening. Met Alpine Snow als basis is hij al wat meer fel en mooier oranje. Met Put a Coat On zie je duidelijk verschil met Alpine Snow. De kleur krijgt nu écht de boost die deze lak nodig heeft.

OPI Put on a Coat bottle and whit bottle

Concluderend kun je zeggen dat de Put a Coat On basecoat echt wel wat doet voor helderheid van kleuren. De kleuren krijgen een flinke boost en sommige kleuren hebben die ook echt nodig.
Het verschil tussen een transparante basecoat en deze Put a Coat On basecoat is heel groot. Ook is er verschil tussen een witte lak en deze Put a Coat On. Echter is dat verschil zo minimaal dat je ook prima zou kunnen volstaan met een witte lak. Als je een goede kwaliteit witte lak in je stash hebt zou ik deze Put a Coat On skippen.

De OPI Neon collectie ligt momenteel in de winkel. De fullsize flesjes bevatten 15ml en kosten €14,25. Ook is er een minipack beschikbaar met daarin zes miniflesjes, deze pack kost €18,95.
Kijk hier voor een OPI verkooppunt bij jou in de buurt.

Dit was alweer de laatste lak uit de Neon collectie, vanaf woensdag a.s. vindt je hier de OPI Nordic collectie. Een schitterende collectie met prachtige herfst tinten.

Bekijk hier de andere kleuren uit de OPI Neon collectie.