OPI Fire Escape Rendezvous

OPI Fire Escape Rendezvous name bottle

Soms heb je lakken die er in het flesje geweldig uit zien maar die op de nagel toch wat tegenvallen dat is helaas ook het geval met OPI Fire Escape Rendezvous.

OPI Breakfast at Tiffany’s is de kerstcollectie van 2016 en is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker waarin Audrey Hepburn op legendarische wijze de rol van Holly Golightly op zich neemt. Haar uitspraak “I believe in manicures.” komt op gepaste wijze terug in deze collectie en wel in de vorm van een Tiffany blauwe crème lak.

De collectie bestaat uit de volgende kleuren:

 • I Believe in Manicures
 • Champagne for Breakfast
 • Black Dress Not Optional
 • Five-and-Ten
 • Rich & Brazilian
 • Meet My “Decorator”
 • Got the Mean Reds
 • Fire Escape Rendezvous
 • Breakfast at Tiffany’s
 • Sunrise… Bedtime!
 • Can’t read without my lipstick
 • Apartment for Two

Kleur

OPI Fire Escape Rendezvous heeft een helder rode tint met een blauwe ondertoon, echt een perfecte rood tint voor de kerst. Wat de lak bijzonder maakt is dat het een metallic lak is die vol zit met rode hex glitters en ook grotere flakies.

OPI Fire Escape Rendezvous hand holding bottle

In het flesje ziet de lak er heel gaaf uit maar op de nagel heeft hij een vreemde structuur waardoor ik hem persoonlijk erg vind tegenvallen, dat is jammer want hij was anders echt perfect voor de feestdagen.

OPI Fire Escape Rendezvous macro

De kleur van deze foto wijkt af van de werkelijkheid.

Bij normaal daglicht valt de vreemde structuur van OPI Fire Escape Rendezvous meer op dan in de studio.

OPI Fire Escape Rendezvous hand holding bottle daylight

Formule

De formule van OPI Fire Escape Rendezvous is, zoals je van OPI gewend bent, erg prettig. De substantie is niet te dik maar ook weer niet zo dun dat hij gemakkelijk uit loopt in de nagelriemen. De pigmentatie is ook prima, met twee dunne laagjes heb je een mooi en egaal dekkend geheel. Gebruik wel een goede basecoat want deze kleur doet de natuurlijke nagel enorm verkleuren.

OPI Fire Escape Rendezvous closeup nails

Uiteraard bevat deze lak ook het beroemde Pro-Wide kwastje. Echt een ontzettend prettig kwastje waarmee je heel precies en netjes kunt werken.

OPI Fire Escape Rendezvous bottle and brush

Finish

OPI Fire Escape Rendezvous droogt vrij snel op en heeft van zichzelf een half matte finish. Op de swatches heb ik een glanzende topcoat aangebracht, de lak krijgt daarmee wat meer diepte. Ondanks dat ik een vrij dikke topcoat heb gebruikt blijft de vreemde structuur overduidelijk aanwezig.

OPI Fire Escape Rendezvous closeup nails 2

Ik denk dat als je hem met een gelpolish topcoat zou dragen (ja, dat kan) en hij krijgt een egale finish dat hij dan wel super gaaf is. Misschien ga ik dat nog eens proberen.
Een matte finish maakt veel lakken vaak erg mooi maar in dit geval is dat geen succes, de gekke structuur wordt daardoor nog sterker benadrukt.

OPI Fire Escape Rendezvous hand holding bottle matte finish

Fire Escape Rendezvous is wat mij betreft echt de minste uit de collectie. Het is jammer van de vreemde structuur want anders was het echt een prachtige kleur. Ik ga hem nog wel eens proberen met een gelpolish topcoat om te zien of een egale finish hem inderdaad goed doet. Ik kom daar nog eens op terug.
OPI Fire Escape Rendezvous bevat 15ml en kost €14,95 en je kunt hem kopen bij Douglas. Er is ook een leuke mini pack beschikbaar met daarin vier mini lakjes van 3,75ml. In deze mini pack zit ook I Believe in Manicures. De mini pack kost € 22,95 en ook die is te koop bij Douglas.

Fijn weekend!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.