Layla Platinum

Layla Platinum hand holding bottle name

Zilveren metallic lakken moet je van houden, de een vindt het prachtig en de ander heeft er niets mee. Vandaag laat ik je deze heftige zilveren metallic gelpolish van Layla zien.

Ik heb in mijn collectie een aantal zilveren metallic nagellakken maar ik had er nog geen gelpolish variant van. Toen ik Layla Platinum binnenkreeg was ik direct enthousiast!

Voor het geval je niet bekend bent met gelpolishes volgt hier even een korte uitleg. Een gelpolish is een combinatie tussen een gel en een nagellak, het heeft de voordelen van beiden. De uitstraling van een nagellak met de glans en duurzaamheid van een gel. Het voordeel is dat een gelpolish, mits goed aangebracht, tot drie weken netjes blijft. Het verwijderen is wel iets anders dan bij een nagellak het geval is. Een gelpolish moet je afweken met aceton.
Een veel gehoord verhaal is dat de natuurlijke nagels zouden beschadigen door het gebruik van een gelpolish. Dat is niet het geval als je de gelpolish goed verwijderd. Je mag het absoluut niet van de nagel af forceren. Als de lak na tien minuten weken nog vast zit dan moet je het wat meer tijd geven maar ga het niet van de nagel afkrabben want dan beschadig je de nagels ernstig. Ook het afvijlen is niet nodig en kan onnodige schade veroorzaken.

Kleur

Layla Platinum is een prachtige zilveren metallic. Het is een zilveren tint met een vrij witte ondertoon waardoor hij heel helder lijkt. Doordat hij geen kleur zweem heeft kun je hem eindeloos combineren met andere kleuren. Het is geen subtiele kleur in die zin dat hij behoorlijk glinstert.

Layla Platinum closeup nail

Op onderstaande macro foto kun je duidelijk zien dat de lak bestaat uit zeer fijne zilveren glitter deeltjes.

Layla Platinum macro

Formule

Omdat Layla Platinum een gelpolish is is hij wat dikker dan een normale nagellak. De formule is wel erg prettig om mee te werken. Hij brengt gemakkelijk aan en loopt niet snel uit, hierdoor kun je meerdere nagels lakken en tegelijk uitharden in de lamp. Hij heeft vrijwel geen last van krimpen. Uiteraard krimpt hij wel iets, daar ontkom je niet aan bij gel producten, echter is deze krimp niet waar te nemen. Het is wel van belang dat je de vrije rand van de nagel goed mee neemt.

Layla Platinum hand holding bottle

Het flesje van de Layla gelpolishes is een beetje saai, het is een mat zwart flesje met een witte opdruk. De sticker op het dopje laat zien welke kleur er in het flesje zit. De kwastjes zijn wel erg prettig. Ze hebben precies de juiste breedte waardoor je zowel op een breed als een smal nagelbed fijn kunt werken. Het neemt voldoende product op, ik kan twee nagels lakken voordat ik nieuw product uit het flesje moet oppakken, en ik heb vrij lange nagels. Erg prettig!

Layla Platinum bottle and brush

Finish

Layla Platinum is geen one-step gelpolish, dit wil zeggen dat je moet werken met een een base- en topcoat. Zonder basecoat zal de gelpolish niet (goed) aan de nagel hechten en zonder basecoat heeft hij een matte afwerking die erg kwetsbaar is. Layla heeft daar een zeer fijn product voor, de Layla Base & Shiny Top Coat. Dit product is te gebruiken als base- en topcoat, wel zo prettig want je hoeft geen twee verschillende producten aan te schaffen. De finish die je op de swatches ziet is dus die van Layla Base & Shiny Top Coat, deze heeft overigens wel een plaklaagje. De glans is heel erg mooi en die blijft ook mooi totdat je het product verwijderd.

Layla Platinum closeup nails

Layla Platinum bevat 10ml en kost €14,95, je kunt hem kopen bij Djasa. De Layla Base & Shiny Top Coat bevat ook 10ml en kost €14,90.

LET OP! Om een gelpolish te kunnen gebruiken heb je een UV/LED lamp nodig om het product uit te harden.

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.