Layla Metallic Blue

Layla Metallic Blue bottle

Het artikel van vandaag is iets later dan normaal, ik was hem vergeten in te plannen. Maar hier is hij dan alsnog! Een prachtige, nacht blauwe metallic van Layla.

Het Italiaanse cosmetica merk Layla begint in Nederland langzaam maar zeker steeds bekender te worden. Terecht ook naar mijn mening, hun nagellakken zijn van sublieme kwaliteit en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding.
De grootste collectie binnen het assortiment van Layla is Ceramic Effect collectie, deze omvat maar liefst 116 verschillende nagellakken in een uitgebreid kleuren palet. De nagellakken uit de Ceramic Effect collectie zijn zogenaamde one-step lakken, dit wil zeggen dat je geen base- en topcoat nodig hebt. Het weglaten van de basecoat vond ik toch wel spannend, zeker bij dit soort gepigmenteerde kleuren maar mijn natuurlijke nagels kwamen er perfect onder vandaan.

Kleur

De naam van de lak die ik je vandaag laat zien is weinig verrassend, Metallic Blue. Er valt ook niet veel meer aan toe te voegen, het is een schitterende, diepe nacht blauwe metallic kleur. De basis van de lak is donker blauw en de metallic shimmer heeft een aantal verschillende tinten blauw waardoor de kleur enorm veel diepte krijgt.

Layla Metallic Blue hand holding bottle

Formule

Layla Metallic Blue is wat aan de dunne kant maar zolang je daar rekening mee houdt en hem niet in dikke lagen aanbrengt zul je daar geen nadeel uit halen. Doordat hij wat dun is trekt hij wel mooi strak waardoor je gegarandeerd een gladde manicure hebt. Op de swatches heb ik twee heel dunne laagjes aangebracht en dat is voldoende voor een volledig dekkend geheel. Wat ik zelf heel fijn vind is dat hij totaal geen kwaststreken laat zien, bij metallic lakken is dat helaas wel vaak het geval.

Layla Metallic Blue closeup nails

De Ceramic Effect lakken komen in een lang en slank flesje. Het kwastje is lang genoeg om bijna de bodem van het flesje te raken zodat je zelfs de laatste restjes uit het flesje kunt halen. De haren van het kwastje zijn van een fijne kwaliteit, niet te stug en keurig recht afgesneden. Het neemt voldoende lak op waardoor je bij een kortere nagel niet bij iedere nagel opnieuw lak uit het flesje hoeft op te pikken.

Layla Metallic Blue bottle and brush

Finish

Doordat het een one-step lak is heeft Layla Metallic Blue een prachtige hoogglans finish. Op de swatches heb ik dan ook geen topcoat aangebracht. De houdbaarheid op de nagel is ook prima, ik had op dag 4 de eerste tipwear maar nog geen chips.

Hieronder zie je een macro opname van de lak.

Layla Metallic Blue macro
Layla Metallic Blue kost €7,75 en is te koop Djasa.

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.