Layla Metal Sense 7

Layla Metal Sense 07 bottle

Ik kan een mooie altijd wel erg op prijs stellen. De lakken uit de Metal Sense collectie van Layla zijn echt ontzettend mooi.

In november 2015 liet ik je al eerder een lakje uit de Metal Sense collectie zien, Metal Sense 11. Layla heeft met de Metal Sense collectie goed ingespeeld op de duochrome hype die toentertijd heerste. De collectie bevat twaalf schitterende duochrome lakken. Helaas hebben deze geen mooie, bijpassende naam maar zijn zij voorzien van nummers.

Kleur

In het flesje heeft deze lak twee kleuren die beiden even overheersend aanwezig lijken te zijn, namelijk een licht paarse en een goud/bronzen kleur. Op de nagel lijkt de gouden tint het toch te winnen van de paarse, deze is het merendeel van de tijd zichtbaar. Als het licht wat schuin op de nagel valt dan is de paarse kleur beter zichtbaar.

Layla Metal Sense 07 hand holding bottle

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel.

Layla Metal Sense 07 macro

Formule

De formule van Layla Metal Sense 7 is fijn. Door de fijne dikte kun je ook veilig in een dikker laagje werken zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij uit zal lopen in de nagelriemen. De dekking is prima, op de swatches zie je drie dunnere laagjes, het derde laagje geeft hem net even dat beetje extra diepte. Net als Metal Sense 11 laat ook deze nummer 7 nauwelijks brush strokes zien.

Layla Metal Sense 07 closeup nails

De lakjes uit de Metal Sense collecte komen in het, inmiddels vertrouwde, lange Layla flesje. Bij deze collectie is de dop voorzien van een gouden laagje. Het kwastje is zoals je gewend bent van Layla van een goede kwaliteit.

Layla Metal Sense 07 bottle and brush

Finish

Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht, de mooie glans heeft hij van zichzelf. Nu weet ik dat de Ceramic Effect collectie ontwikkeld is om zonder base- en topcoat te kunnen dragen maar nu weet ik niet zeker of dat bij de Metal Sense collectie ook het geval is. Toch is de houdbaarheid wel goed zonder topcoat, ik heb hem 4 dagen zonder noemenswaardige schade gedragen. Duochrome lakken vind ik altijd zo gaaf met een matte topcoat, het lijkt alsof de shift tussen de verschillende kleuren nog mooier uitkomt.

Layla Metal Sense 07 matte finish hand holding bottle

De kleur is prachtig en ook erg geschikt voor het voorjaar! Je kunt Layla Metal Sense 7 kopen bij Djasa, hij kost €6,95.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.