Layla Mermaid Spell

Layla Mermaid Spell bottle

Ik laat je vandaag weer een schitterende holografische lak van Layla zien, Mermaid Spell.

Layla is een Italiaans cosmetica merk dat kwalitatief hoogwaardige beauty producten levert. Buiten een, zeer uitgebreide, make-up collectie hebben ze ook zeer veel nagel producten. De collecties zijn allemaal erg groot, de Hologram Effect collectie bevat maar liefst zestien schitterende nagellakken.

De Hologram Effect collectie bestaat uit de volgende, prachtige kleuren.

 

Kleur

Layla Mermaid Spell heeft een prachtige licht blauwe kleur met een koele ondertoon. Hij is het lichtere broertje van Layla Ocean Rush. Zoals alle lakken uit de Hologram Effect collectie heeft ook Mermaid Spell een zeer sterk holografisch effect. Dit effect wordt veroorzaakt door spectraflair, dit ingrediënt bevat kleine deeltjes die het licht breken waardoor een regenboog effect ontstaat. Spectaflair is een erg kostbaar ingrediënt en hoe hoger het percentage spectraflair hoe mooier het effect. Dat is ook de reden dat een goede holografische lak, helaas, ook vaak erg kostbaar is.

Layla Mermaid Spell hand holding bottle

Formule

De formule van Layla Mermaid Spell is wel heel erg dun, bijna waterig te noemen. Ondanks het feit dat hij enorm dun is kun je er wel heel erg prettig mee werken. Zorg dus dat je in dunne laagjes werkt omdat hij anders zal uitlopen in de nagelriemen. Doordat je in dunne laagjes moet werken heb je wel drie laagjes nodig voor een mooi geheel. Bij twee laagjes is hij niet overal netjes egaal dekkend. Omdat het een erg dunne lak is heb je bij drie laagjes alsnog een heel dun laagje op de nagels liggen.

Layla Mermaid Spell closeup nails

De Hologram Effect lakken van Layla komen in een vrij kort flesje waardoor er ook geen lang kwastje inzit. De haren zijn dan relatie wel weer vrij lang. De haren zijn keurig recht afgesneden en zijn voldoende flexibel omdat de contouren van de nagel netjes te volgen.

Layla Mermaid Spell bottle and brush

Finish

Mermaid Spell droogt ontzettend snel op naar een bijna matte finish, dit is bij vrijwel alle holografische lakken het geval. Bij een holografische effect is het belangrijk dat de nagel een zo glad mogelijk oppervlak heeft, bij de Layla Hologram Effect lakken wordt dan ook een speciale buffervijl geleverd. Het effect komt het mooist tot zijn recht op een gladde ondergrond.

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel. Dit is een extreme vergroting. De lak bevat geen glitters, dat is een vaak voorkomend misverstand. Het zijn echt kleine deeltjes die je bijvoorbeeld ook in een metallic lak terug ziet.

Layla Mermaid Spell macro

Layla Mermaid Spell bevat 10ml en kost €12,95, je kunt hem kopen bij Pretty Polish.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.