Layla Grass

Layla gelpolish bottle

Het kleurtje dat ik je vandaag laat zien schreeuwt lente. De naam verraadt het al een beetje natuurlijk maar kijk gauw verder voor de swatches.

Naast normale nagellakken heeft het Italiaanse cosmetica merk Layla ook een enorm assortiment aan gelpolishes. Een gelpolish is beschikbaar in vele kleuren die je ook bij normale lakken ziet maar heeft de eigenschappen van een gel. Gelpolish blijft gemiddeld tot drie weken zitten, afhankelijk van de conditie van je natuurlijke nagels en het aanbrengen. Een gelpolish breng je aan als een nagellak en moet in de UV of LED lamp om uit te harden. Een ideaal product voor dames die graag verzorgde nagels willen maar geen zin of tijd hebben om iedere paar dagen hun nagels te lakken.

Kleur

Bij de naam had ik echt een knal groene kleur verwacht met een koele ondertoon maar het tegendeel is waar. Layla Grass is een heel zachte, bijna mint groene kleur. De kleur heeft een warme ondertoon en een mooie shimmer. Het is écht een perfect lente kleurtje dat niet al té opvallend is.

Layla Grass hand holding bottle

Op de macro opname hieronder kun je zien dat hij inderdaad een heel fijne, zilveren shimmertje bevat, deze geeft de lak net even dat beetje extra.

Layla Grass macro

Formule

Layla Grass heeft een ontzettend fijne formule waardoor je hem ook moeiteloos kunt aanbrengen. Gelpolishes zijn wel dikker dan normale nagellakken maar ook niet zo dik dat er niet mee te werken valt. Grass loopt niet snel uit en daardoor kun je gemakkelijk vier nagels lakken voordat je gaat uitharden in de lamp. Iedere gel krimpt tijdens het uitharden, de goedkopere gelpolishes hebben doorgaans meer last daarvan dan de duurdere lakken. De Layla gelpolishes krimpen maar heel minimaal, als je de vrije rand goed lakt dan zul je er geen hinder van ondervinden. De dekking is perfect, je hebt slechts een laagje nodig voor een volledig dekkend geheel.

Layla Grass closeup nails

De kwastjes van de Layla gelpolishes is erg prettig, het neemt voldoende product op waardoor je bij een kortere nagel twee nagels in een keer kunt doen zonder tussendoor product uit het flesje op te nemen.

Layla Grass bottle and brush

Finish

Deze Layla Grass is geen one-step systeem dus is het nodig om met een base- en topcoat te werken. De finish die je op de swatches ziet is die van Layla Base & Shiny Top Coat. Dit product kun je dus als base- en topcoat gebruiken. Hij heeft een prachtige glans die blijft zitten tot je het product van de nagels verwijderd.

Layla Grass closeup nail

Je kunt Layla Grass kopen bij Djasa, een flesje bevat 10ml en kost €14,95. De Base & Shiny Top Coat kost €14,90 en ook die koop je bij Djasa. Let op! Om deze producten te kunnen gebruiken heb je een UV of LED lamp nodig.

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.