Layla Flash Black

Layla Flash Black bottle

Vandaag laat ik je dit zwarte pareltje van Layla zien, Flash Black. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Ook dit is een mooie holografische lak. Het Italiaanse cosmetica merk Layla heeft een vrij grote collectie met holografische lakken.  Holografische lakken hebben een sterk regenboog effect in direct (zon)licht. Dit effect wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van spectraflair, dit ingrediënt bevat deeltjes die veranderen van kleur afhankelijk van de hoek waaruit het licht schijnt. Hoe meer spectraflair een lak bevat, hoe heftiger het effect. Spectraflair is een ontzettend prijzig ingrediënt en dat is ook direct de reden waarom goedkopere holografische lakken een minder heftig effect hebben.

De Hologram Effect collectie van Layla bestaat uit de volgende kleuren:

 

Kleur

Layla Flash Black is, zoals de naam al zegt, een zwarte holografische lak. Toch is hij op de nagel niet écht zwart maar neigt hij meer naar een donker grijze tint. Het holografische effect is wel heel erg mooi te zien op de donkere ondergrond.

Layla Flash Black hand holding bottle

Formule

De formule van Layla Flash Black is wel erg dun. Het is dus belangrijk dat je in heel dunne laagjes werkt om uitlopen te voorkomen. Als je dun genoeg werkt is het wel een plezierige lak om mee te werken. Ik heb op de swatches drie laagjes aangebracht, doordat je zo dun werkt is hij ook iets meer sheer. Over een zwarte basis heb je overigens aan 1 à 2 laagjes, afhankelijk van je smaak, genoeg.

Layla Flash Black closeup nails

De Layla lakken uit de Hologram Effect lijn hebben heel prettige kwastjes. Het dopje is vrij breed maar houdt prettig vast. Het kwastje is niet heel erg lang maar het is dan ook een kleiner flesje, het kwastje reikt wel tot op de bodem. De haren zijn van een goede kwaliteit en recht afgesneden.

Layla Flash Black bottle & brush

Finish

Layla Flash Black droogt vrij glanzend op voor een holo, die hebben normaal de neiging om wat meer matte te zijn. Ik breng over holo’s nooit een topcoat aan omdat ik tot nu toe nog geen topcoat gevonden heb die het effect van de holo niet teniet doet. Toch hoop ik dat ik ooit een topcoat vind die goed werkt met een holo want ze chippen erg snel zonder topcoat. Deze mooie Flash Black had op dag 2 al chips.

Layla Flash Black macro

Layla Flash Black bevat 10ml en kost €12,95, je kunt hem kopen bij Pretty Polish.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.