Layla Earth Shine

Layla Earth Shine name on the bottle

Laten we het jaar beginnen met een ontzettend mooie gelpolish van Layla, Earth Shine.

Na OPI is Layla toch wel mijn meest favoriete merk. De producten van dit Italiaanse bedrijf zijn van een buitengewoon goede kwaliteit. De collectie gelpolishes van Layla is werkelijk enorm, ik geloof dat ze inmiddels rond de 160 kleuren zitten. In Nederland is het merk verkrijgbaar bij Djasa.

Kleur

Layla Earth Shine heeft een bruine basis kleur met daarin een goud/bronzen metallic shimmer. De shimmer geeft de kleur veel diepte en maakt hem ook iets warmer. Het is echt een perfecte winterkleur.

Layla Earth Shine hand holding bottle

Op de macro foto hieronder kun je de shimmer heel duidelijk zien. De macro foto is een extreme vergroting van de gelpolish op mijn nagel. Zoals je ziet is de shimmer echt heel fijn.

Layla Earth Shine macro

Formule

De formule van Layla Earth Shine is erg prettig, hij is niet al te dik. Je kunt de gelpolish rustig op meerdere nagels aanbrengen alvorens je het product in de lamp gaat uitharden want hij loopt vrijwel niet uit. Ik lak meestal vier nagels en als laatste de duim zodat die ook egaal kan uitharden. Ieder gel product is onderhevig aan krimpen tijdens het uitharden maar de Layla producten hebben daar nauwelijks last van, ze krimpen uiteraard maar het is niet merkbaar. Let wel op dat je bij het aanbrengen van een gelpolish goed de vrije rand van de nagel sealt.

Layla Earth Shine brush

Layla Earth Shine is erg goed gepigmenteerd, op de swatches heb ik twee zeer dunne laagjes aangebracht. Je zou het met een dikker laagje afkunnen maar dat heeft niet mijn voorkeur omdat het product dan niet mooi egaal kan uitharden.

De Layla gelpolishes zitten in een simpel, mat zwart flesje. Op het dopje zit een stickertje met de naam en de kleur, de kleur komt vrijwel nooit overeen met het product zelf maar het is wel handig dat de naam erop staat.

Layla Earth Shine bottle

Finish

Layla Earth Shine is geen one-step gelpolish dus het gebruik van een base- en topcoat is noodzakelijk. De glans die je op de swatches ziet is van de Layla Base & Shiny Top Coat. Dit glans van deze topcoat is waanzinnig en die blijft ook zo mooi tot je het product van de nagels verwijderd. Ik krijg wel eens de vraag of het echt nodig is om de dure cleansers te gebruiken die bedoeld zijn om het plaklaagje te verwijderen. Nee, je hoeft niet perse een cleanser te gebruiken, ik gebruik al jaren pure alcohol om het plaklaagje te verwijderen.

Verwijderen gaat heel simpel, doe wat aceton op een watje en leg deze op de nagel, wikkel er wat aluminium folie omheen en na 10-15 minuten kun je het product van de nagel vegen. Forceer het niet want dan krijg je gegarandeerd beschadigingen, als het product nog vast zit dan laat je de aceton nog even langer inwerken. Het is niet nodig om het product eerst te vijlen.

Layla Earth Shine closeup nails

De Layla Base & Shiny Top Coat kost €14,90. De kleuren kosten €14,95 per stuk. Je koopt de Layla producten bij Djasa, in deze webshop kun je terecht voor gave lakken van verschillende merken maar ook de make-up van Layla is een aanrader! Binnenkort meer over de make-up van Layla.

Fijne dag!handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.