Layla 3D Taupe

Layla gelpolish bottle

Twee weken geleden kwamen er veel mooie nieuwe gellakken binnen van Layla. Een van de mooiste uit deze zending is toch wel Layla 3D Taupe. Vandaag zie je de swatches.

Als ik een artikel over een Layla lak plaatst krijg ik nog wel eens te horen “Ik had nog nooit van dit merk gehoord”. Op zich is dat niet zo gek want Layla is nog niet zo heel lang verkrijgbaar in Nederland. Inmiddels kun je het merk in Nederland bij zowel Djasa als Pretty Polish kopen en is het tijd dat dit mooie merk meer bekendheid gaat krijgen. De producten van dit Italiaanse cosmetica merk zijn van uitstekende kwaliteit. Ik ben nu bijna een jaar aan het werk met dit merk en ik kan eerlijk zeggen dat ik tot nu toe nog geen enkele nagellak of gelpolish van hun ben tegen gekomen waarbij de kwaliteit tegenviel. Ze kunnen zich echt meten aan de grote merken als OPI.

Kleur

Ondanks de naam, 3D Taupe vind ik de kleur toch meer naar mauve neigen dan taupe. De kleur is erg subtiel en heel een prachtige, zeer fijne koperen shimmer. De shimmer geeft hem wat meer diepte zonder direct erg opvallend te zijn.  Layla 3D Taupe is een mooie kleur voor dagen waarop je geen zin hebt in veel kleur maar toch verzorgd voor de dag wilt komen.

Layla 3D Taupe hand holding bottle

Als je de lak van verder weg ziet is de shimmer bijna niet zichtbaar maar van dichtbij zul je zien dat hij erg subtiel aanwezig is. Op de macro opname hieronder kun je de shimmer goed zien.

Layla 3D Taupe macro

Formule

Voor een gelpolish is Layla 3D Taupe wat aan de dunne kant. Hij is erg prettig aan te brengen en loopt ook niet uit waardoor je hem op meerdere nagels kunt aanbrengen voordat je hem laat uitharden in de lamp. Door de fijne formule levelt Layla 3D Taupe heel mooi uit waardoor je een heel strakke finish hebt. De dekking is prima, met een dikker laagje of twee iets dunnere laagjes is hij volledig dekkend.
Iedere gel krimpt als hij uithardt maar bij de Layla lakken is dat maar heel minimaal. Als je netjes de vrije rand sealt dan zul je geen last hebben van het krimpen.

De flesjes zijn mat zwart, dit om te zorgen dat er geen UV straling bij de gelpolish kan komen. Het kwastje is erg prettig. Het is niet al te breed en netjes recht afgesneden. Je kunt er bijzonder prettig mee werken, ook op een smaller nagelbed.

Layla 3D Taupe bottle and brush

Finish

Layla 3D Taupe is geen one-step gelpolish, het is dus belangrijk dat je een goede base- en topcoat gebruikt. De finish die je op de swatches ziet is die van de Layla Base- & Shiny Top Coat. Dit product is dus als base- en topcoat te gebruiken. De glans is waanzinnig en blijft ook mooi tot je het product van de nagels verwijderd. Het verwijderen gaat heel simpel door tien minuutjes een watje met aceton op de nagel te leggen, dan kun je het zo van de nagel afvegen. De natuurlijke nagel zal dus niet beschadigen. Je mag een gelpolish nooit van de nagel aftrekken, dit zal de nagel wel ernstig beschadigen!

Layla 3D Taupe closeup nails

Je kunt Layla 3D Taupe kopen bij Djasa, een flesje bevat 10ml en kost €14,95. De Base & Shiny Top Coat kost €14,90 en ook die koop je bij Djasa. Let op! Om deze producten te kunnen gebruiken heb je een UV of LED lamp nodig.

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.