Essence Hola Guapa

Essence Hola Guapa bottle
Deze prachtige nagellak met matte finish komt uit de Essence ¡Arriba! collectie.

In mei van dit jaar deelde ik het persbericht waarin Essence haar ¡Arriba! collectie aankondigde. De ¡Arriba! collectie is een trend edition die is geïnspireerd op het prachtige Mexico!

De collectie bevat de volgende nagellakken:

  • Hola, Guapa
  • Macarena Mint
  • Red Corazón
  • La Vida Loca
  • Chica Bonita
  • Festival of Colours

Kleur

Essence Hola Guapa is een erg subtiele, zacht roze kleur. De kleur is op de nagel iets lichter dan hij in het flesje lijkt. Het is wel een kleurtje die je handen erg bleek kan doen lijken, nu valt het bij mij wel mee maar als je een heel lichte huid hebt kan het een beetje teveel van het goede zijn.

Essence Hola Guapa hand holding bottle
Formule

Essence Hola Guapa is behoorlijk dit, iets té dik naar mijn mening. Hij breng op zich nog wel redelijk aan maar mooi levelen doet hij helaas niet. Dit kun je wel eenvoudig oplossen door in dunne laagjes te werken. De dekking is wel ontzettend goed, bij het zien van de kleur was in eigenlijk bang dat het er een zou zijn die met 6 lagen pas dekkend is maar niets is minder waar. Op de swatches draag ik slechts 2 dunne laagjes, en dat is voor zo´n lichte kleur absoluut niet verkeerd.

De kwastjes die de limited edition lakken van Essence hebben zijn best prettig om mee te werken. De haren zijn recht afgesneden zonder uitstekende delen en zijn flexibel maar niet té.

Essence Hola Guapa bottle & brush

Finish

Zoals de sticker op de dop al verraadt heeft Hola Guapa een mooie matte finish. Het is de bedoeling dat je hem zonder topcoat draagt en qua houdbaarheid is dat bij deze lak ook nog wel te doen. Ik had na 3 dagen wat chips dus dat vind ik voor een budget lak niet verkeerd. Als je wel een topcoat aan wilt brengen, dan kun je het beste kiezen voor een matte topcoat.

Essence Hola Guapa closeup nails

Ik merk dat ik dit lakje toch best vaak pak. Momenteel draag ik hem als accent bij OPI Gelato on My Mind (met een matte topcoat) en die combinatie is prachtig.
De ¡Arriba! collectie is niet meer te koop maar wellicht kun je de lakken nog vinden in de uitverkoop bij Kruidvat en Trekpleister. De prijs was slechts €1,89.

Bekijk hier de andere kleuren uit de Essence ¡Arriba! collectie.