essence Bloggers Beauty Secrets Strikeapose

essence Shape & Shadows closed box

Vandaag laat ik je de producten zien die Mary van Strikeapose heeft ontwikkelt in samenwerking met essence voor de Bloggers’ Beauty Secrets collectie.

De uit Engeland afkomstige Mary van Strikeapose heeft een voorkeur voor een combinatie van trendy oog make-up en opvallende wenkbrauwen. Haar Shape & Shadows palette past dan ook perfect bij haar stijl. Het palette bevat twee oogschaduws, twee wenkbrauw poeders, een highlighter en een wenkbrauw wax. Met de bijpassende nagellak maak je de look compleet.

essence Shape & Shadows open box

Palette

essence Shape & Shadows mirror

Het palette bevat twee oogschaduws, twee wenkbrauw poeders, een highlighter en een wenkbrauw wax om je wenkbrauwen in model te krijgen en te houden. Het zijn mooie bruint tinten die overheersen in dit palette.

essence Shape & Shadows swatches

Brigitte Brow

essence Shape & Shadows Brigitte Brown macro

macro opname van palette

Brigitte Brow is heel donker bruin wenkbrauw poeder. Perfect voor als je donker haar hebt. Het poeder heeft een zachte textuur en is goed gepigmenteerd. Ik heb zelf licht blond haar en voor mij is deze kleur dus veel te donker maar hij functioneert ook prima als een oogschaduw, je kunt er een mooie smokey look meemaken. Hij is goed te blenden.

Audrey Highbrow

essence Shape & Shadows Audrey Highbrow macro

macro opname van palette

Audrey Highbrow is ook een wenkbrauw poeder en deze kan ik wel gebruiken. Qua kleur vult hij mijn Anastatia Brow Wiz in Taupe prima aan. Ook dit poeder is goed gepigmenteerd. En je kunt ook deze kleur goed gebruiken als een oogschaduw.

Hazel Grooe

essence Shape & Shadows Hazel Grooe macro

macro opname van palette

Hazel Grooe is een van de twee oogschaduws. Hij heeft een matte textuur die bijna zijdezacht aanvoelt. De pigmentatie is niet heel erg goed, zoals je op de swatches kunt zien. Ik vind dit soort kleuren heel fijn om als crease kleur te gebruiken om de overige kleuren goed te blenden.

Marilyn Metallic

essence Shape & Shadows Marilyn Metallic macro

macro opname van palette

Marilyn Metallic is de tweede oogschaduw. De bronzen textuur heeft een prachtige glans. Hij is zeer goed gepigmenteerd en laat zich erg goed blenden.

Highlighter Billie Vanilli

essence Shape & Shadows Highlighter Billie Vanilli macro

macro opname van palette

Deze highlighter is heel erg mooi! Hij heeft een waanzinnige glans. Je kunt hem gebruiken voor een subtiele glans maar je kunt hem ook prima opbouwen voor een meer intensieve glans.

Prime & Fix Wax

essence Shape & Shadows wax

Deze wenkbrauw wax is best oké, het is geen uitzonderlijk goed product maar gezien de prijs is het prima. Na een aantal uur merk je dat het product zijn werking verliest en je het opnieuw moet aanbrengen. Een van de hoofd bestanddelen is silicone, let dus even op als je gevoelig bent voor silicone. Ik heb een gevoelige huid maar kan dit product goed verdragen.

Kwastje

essence Shape & Shadows brush

Het kwastje dat bij het palette zit heeft aan de ene zijde een schuin afgesneden kwastje, handig om je wenkbrauwen in model te brengen. Het is hetzelfde kwastje wat ook in het Vintage Rose en het Touch Up to Go! palette zit.
De andere kant is een spoolie waarmee je je wenkbrauwen fijn mee door kunt kammen. Het is een prima kwastje maar voor het gemak net even te klein.

Nagellak

essence All Eyes On My hand holding bottle

All Eyes on Me is een prachtige taupe kleur. Hij past qua kleur perfect bij het palette. Door de matte afwerking krijgt All Eyes on Me een subtiele, rustige uitstraling waardoor hij ook prima geschikt is voor een meer formele gelegenheid.
De formule is niet heel erg fijn. De lak is vrij dik, bijna stroperig en heeft zeer sterk de neiging om chalky te worden. Gelukkig is hij extreem goed gepigmenteerd zodat je met een dun laagje een volledig dekkend resultaat hebt. Het mooiste resultaat krijg je door hem mooi dun aan te brengen.

essence All Eyes On My closeup nails

Al met al zijn het palette en de nagellak van Mary een succes! Het palette is handig om op reis mee te nemen omdat hij alles bevat om een complete oog look mee te maken. Gezien de prijs van €4,99 is het palette absoluut de moeite waard. De nagellak kost slechts €1,89 en beide producten zijn te koop bij Kruidvat.

Ik wens je een heel fijne dag toe!

handtekening