essence Bloggers Beauty Secrets Diana zur Löwen

essence Touch Up To Go closed box and bottle

Vorige week zag je de review van het essence Bloggers’ Beauty Secrets palette van BeautyPalmira en vandaag is het de beurt aan het palette van Diana.

Voor de Bloggers’ Beauty Secrets collectie heeft essence de hulp ingeschakeld van vier grote, Europese beauty bloggers, waaronder Serena van Beautylab. De vier dames hebben ieder een mooi make-up palette en bijpassende nagellak ontworpen.

De Duitse Diana is echt een fashion meisje en op haar blog Dfashion zul je dan ook de mooiste outfits terugvinden. Het palette van Diana is een echte allrounder en daarom ook ideaal voor op reis.  Het palette bevat drie oogschaduws in lichtpaars, bruin en nude, twee blushes en een verzorgende balsem.

essence Touch Up To Go open box and bottle

Palette

essence Touch Up To Go mirror

Het palette wordt omschreven als een echte allrounder maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het bevat mooie kleuren oogschaduw en blush maar om echt allround te zijn zou hij eigenlijk ook een wenkbrauw poeder mogen bevatten naar mijn mening. Desalniettemin is het een leuk palette voor een verzorgde en vrij neutrale look.

essence Touch Up To Go swatches

Peach & Party Blush

essence Touch Up To Go Peach & Party blush roze

macro opname van palette

essence Touch Up To Go Peach & Party blush zalm brush

macro opname van palette

De Peach & Party Blush heeft twee kleuren, een zacht roze met een koele ondertoon en een perzik tint. De blush heeft een zachte poeder textuur die bijna zijde-achtig aanvoelt en lijkt te smelten op de huid. De kleuren zijn vrij goed gepigmenteerd en blenden goed.

On the Mauve Eyeshadow

essence Touch Up To Go On the Mauve eyeshadow macro

macro opname van palette

On the Mauve is een zacht paarse oogschaduw met een wat grijze ondertoon. De textuur is wat korrelig en zorgt voor fors wat fallout maar is wel erg goed gepigmenteerd.

Coffee to Go Eyeshadow

essence Touch Up To Go Coffee To Go eyeshadow macro

macro opname van palette

Coffee to Go heeft een prachtige, donker bruine tint met een heel fijn gouden shimmertje erin. In de pan is de glitter heel mooi zichtbaar maar op de huid is hij helaas nauwelijks zichtbaar. De oogschaduw heeft een zijdezachte textuur die niet korrelig is en ook vrijwel geen fallout heeft. Wel is hij wat lastig te blenden.

Shine On Eyeshadow

essence Touch Up To Go Shine on Eyeshadow macro

macro opname van palette

Shine On is de lichtste kleur oogschaduw uit dit palette.De lichte kleuren vind ik zelf altijd prettig om als transition color te gebruiken, dus om de andere kleuren mooi te blenden. Shine On is prachtig maar niet fijn om als transition color te gebruiken, daar is hij veel te shiny voor. Het is wel een prachtige highlighter! De glans is waanzinnig mooi en goed te blenden. De textuur is prettig en lijkt op de huid te smelten. Hij is niet overdreven gepigmenteerd wat hem echt de perfecte highlighter maakt!

One For All Balm

Het Touch Up to Go! palette bevat ook een verzorgende lippen balsem. De hoofdingrediënten zijn mineralen oliën en daar ben ik geen fan van. Deze oliën zijn een bijproduct van het distilleren van aardolie. Het wordt al heel lang in de cosmetica gebruikt, denk aan Vaseline. Het sluit de huid af en zou daarmee de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. Als je een droge huid hebt kun je daar voordelen uithalen maar beter kun je gewoon de huid goed hydrateren.
Ik kan dit product niet gebruiken omdat mijn huid hier direct heel sterk op zal reageren. Test dit voor gebruik op bijvoorbeeld de binnenkant van je pols uit.

Achter op het palette geeft Diana de tip om de balsem te mengen met de blush voor een mooie tint op de lippen.

essence Touch Up To Go swatches balm

Op de swatches zie je links de perzik tint en rechts de roze tint. Het effect is erg leuk en zorgt voor een vleugje kleur op de lippen.

Kwastje

essence Touch Up To Go brush 2

Het palette wordt geleverd met een klein kwastje om de producten aan te kunnen brengen. Het is hetzelfde kwastje als uit het Vintage Rose palette van Palmira. Aan de ene zijde zit een soort mini blending kwastje. Het kwastje is vrij zacht maar wel te klein om echt netjes te kunnen blenden.

essence Touch Up To Go brush

De andere kant heeft een schuin afgesneden kwastje. Je zou hiermee een dun lijntje aan kunnen brengen als liner met de Coffee to Go oogschaduw.

Het kwastje is erg schattig maar mijn voorkeur gaat toch uit naar mijn eigen kwasten.

Nagellak

Essence Be Happy + Smile hand holding bottle

Be Happy+ Smile is een licht roze nagellak met een zeer fijne shimmer en een semi-matte afwerking. Het is een erg licht kleurtje en heeft daarmee een frissen uitstraling. De formule is helaas niet zo fijn, hij heeft erg de neiging om chalky te zijn. De pigmentatie is wel erg goed voor zo’n erg licht kleur, op de swatches zie je twee dunne laagjes.

Essence Be Happy + Smile hand holding bottle 3

Hieronder zie je een macro opname van Be Happy + Smile. Je kunt de fijne shimmer hier goed zien.

Essence Be Happy + Smile macro

Ik vind het Touch Up to Go! palette van Diana de minst leuke van de vier paletten. Het is jammer dat een echte transition color mist en ook een wenkbrauw poeder had er wel bij mogen zitten om het echt allround te maken. Een groot minpunt vind ik de lippen balsem die voornamelijk uit minerale oliën bestaat.
De nagellak is erg leuk, jammer dat de formule iets minder fijn is maar de uitstraling van de lak maakt dat dubbel en dwars goed. De nagellak vind ik wel een van de leukste uit de hele collectie.

De prijzen van de producten zijn prima, het palette kost slechts €4,99. Voor de kwaliteit van de producten is dat zeker niet slecht! De nagellak kost €1,89.
De producten zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Ik hoop dat je een fijne dag hebt!

-X-

Tamara