essence Bloggers Beauty Secrets BeautyPalmira

essence Vintage Rose closed box and bottle

Begin van deze maand kwam de essence Bloggers’ Beauty Secrets collectie op de markt. Ik zal de komende weken de paletten en nagellakjes voor je swatchen en bespreken. Vandaag begin ik met de producten van Palmira.

Voor de Bloggers’ Beauty Secrets collectie heeft essence samengewerkt met vier grote, Europese bloggers, waaronder onze eigen Serena Verbon van Beautylab! Een van deze bloggers is de Duitse Palmira. Op haar blog Beauty Palmira schrijft deze 23 jarige gepassioneerd over make-up en alles was erbij komt kijken.
Palmira heeft het Vintage Rose palette ontwikkeld. Een oog palette met vijf oogschaduws, een eyeliner en een highlighter. En ook heeft ze een bijpassende nagellak ontworpen.

essence Vintage Rose open box and bottle

Palette

essence Vintage Rose mirror and brush 2

Het palette bevat vijf oogschaduws. Drie matte kleuren in licht roze, mauve en licht bruin. Het zijn zachte kleuren die ook gebruikt kunnen worden om de kleuren te blenden. De twee andere oogschaduws hebben een glinstertje in de poeder. Het zijn mooie, neutrale kleuren die perfect zijn om een mooie en subtiele look voor overdag mee te maken.

essence Vintage Rose swatches

Shimmer on You

essence Vintage Rose Shimmer on You macro

macro opname van palette

Shimmer on You is heel licht roze kleur met een klein glittertje erin. Deze oogschaduw kun je ook als een highlighter gebruiken. De pigmentatie is prima en de textuur is prettig. Hij heeft vrijwel geen last van fallout en is ook gemakkelijk te blenden.

Velvet Rose

essence Vintage Rose Velvet Rose macro

macro opname van palette

Velvet Rose is een matte oogschaduw met een licht roze kleur. De pigmentatie is slecht, daar kan ik kort over zijn. Op de swatches kun je zien dat hij vrijwel onzichtbaar is. Dat is wel jammer want hierdoor zal ik hem niet gebruiken. Zonde!

Charming Mauve

essence Vintage Rose Charming Mauve macro

macro opname van palette

Charming Mauve is ook een matte oogschaduw en hij heeft een prachtige kleur. De naam geeft aan dat hij mauve is maar ik vind hem meer naar een bruine kleur neigen. De pigmentatie is erg goed zoals je op de swatch kunt zien. De textuur is prettig en erg goed te blenden. Je kunt hem ook goed opbouwen waardoor je hem zo subtiel of heftig kunt maken als je zelf wilt.

Hazel Eyes

essence Vintage Rose Hazel Eyes macro

macro opname van palette

Hazel Eyes is ook een matte oogschaduw in een licht bruine/beige tint met een wat oranje ondertoon. Met een goede pigmentatie en fijne textuur is dit een oogschaduw die ik inmiddels al behoorlijk vaak gebruikt heb.

Earth and Love

macro opname van palette

macro opname van palette

Earth and Love is de laatste oogschaduw uit dit palette. Een donker bruine tint met een gouden glittertje. In het palette ziet hij er waanzinnig mooi uit maar op de huid is hij beduidend minder. De glitter is vrijwel niet meer zichtbaar en de textuur is erg korrelig. Op de swatch kun je ook zien dat hij niet netjes en egaal aanbrengt. De pigmetatie is wel goed.

Hello Glow!

macro opname van palette

macro opname van palette

Hello Glow! is een prachtige highlighter. Hij heeft een wat gele ondertoon waardoor hij een warmere uitstraling heeft. De pigmentatie is erg goed, je hebt maar een heel klein beetje van het product nodig om een schitterende glow op je gezicht te creëren.

Secret Key Eyeliner

essence Vintage Rose eyeliner swatch

De eyeliner heeft een gel textuur en een donker bruine tint. De textuur van de eyeliner is prettig en zeer goed gepigmenteerd. Door de donker bruine kleur geeft hij een zachter resultaat dan een zwarte eyeliner. Ik vind hem erg prettig en wat mij betreft mag essence deze als los product in een fullsize verpakking uitbrengen!

Kwastje

essence Vintage Rose brush 2

Bij het palette zit ook een klein kwastje. Aan een zijde zit een soort blending kwastje. Het is op zich een zacht kwastje maar veel te klein om netjes te kunnen blenden.

essence Vintage Rose brush

Aan de andere kant zit een schuin afgesneden eyeliner kwastje. Het formaat is prima alleen zijn de haren niet dicht genoeg op elkaar geplaatst om er een flaweless eyeliner mee aan te brengen. Hieronder zie je de swatch van de eyeliner en die heb ik aangebracht met het bijgeleverde kwastje. Zoals je ziet is de lijn niet strak. essence Vintage Rose eyeliner swatch

Het kwastje vind ik dus niet erg fijn maar ik ben eigenlijk nooit echt een fan van kwasten die bij paletten komen. Ik gebruik liever mijn eigen kwasten.

Nagellak

essence Hello Beautiful hand holding bottle

Hello Beautiful is een prachtige bruin/bronzen metallic kleur. Het past perfect bij het oog palette en is ook vrij neutraal. De formule is prima waardoor je hem netjes kunt lakken. Hij is zeer goed gepigmenteerd waardoor hij met slechts een laagje volledig dekkend is!

essence Hello Beautiful closeup nails

Wat jammer is is dat hij enorm streperig is. Op de foto hierboven kun je het goed zien. Dit is iets wat vaak voorkomt bij nagellakken met een metallic formule.

essence Hello Beautiful macro

Ik vind de producten die Palmira in samenwerking met essence heeft gemaakt erg leuk. Het palette is een perfecte all-rounder. Hij heeft een fijn formaat voor in je tas om onderweg kleine touch-ups te kunnen doen. Jammer van de twee oogschaduws die qua pigment of textuur niet heel fijn zijn maar dat doet niet af aan mijn mening dat het een prima palette is voor de prijs. Het palette is te koop bij Kruidvat en kost slechts €4,99.
De nagellak vind ik leuk! Ik hou wel van dit soort kleurtje en de strepen neem ik voor lief. De nagellak koop je ook bij Kruidvat en deze kost €1,89.

Ik wens je een heel fijne dag!

-X-
Tamara