EOS – Evolution Of Smooth

EOS lipbalms and handcream

Inmiddels kun je er niet meer om heen, de vrolijk gekleurde bolletjes met lippen balsem. EOS is langzaam aan ook Nederland aan het veroveren. Naast de lippen balsems komen er nu ook hand- en body lotions bij.

EOS is een Amerikaans cosmeticabedrijf gevestigd in New York. Als je aan EOS denkt dan denk je direct aan de bijzondere en elegante verpakkingen. In de VS is EOS de nummer 1 lippen balsem. De lippen balsems bestaat uit 100% natuurlijke en 95% biologische ingrediënten (USDA gecertificeerd).

EOS lipbalms 2

De verpakking van de EOS lippen balsem is buiten aantrekkelijk ook heel praktisch, doordat je de dop erop moest vastdraaien zal hij in je tas niet snel opengaan. De bolletjes hebben per smaak een verschillende kleur en zijn daarmee ook een geliefd verzamel object geworden. Als je de verpakking opendraait dan komt je een heerlijke geur tegemoet van vers fruit waardoor je er eigenlijk het liefst een grote hap van neemt.

De lippen balsems bevatten puur natuurlijke ingrediënten en zijn vrij van parabenen, gluten, petrolatum en ftalaten. Ik heb zelf last van extreem droge lippen en ik heb diverse producten geprobeerd. Bekend is dat producten als Labello petrolatum bevatten die het probleem enkel verergeren. Ik heb een poosje geleden een EOS Smooth Sphere geprobeerd en ik was direct onder de indruk. De formule hydrateerd en beschermt de lippen de hele dag volgens de omschrijving die EOS geeft. Dat hydrateren klopt absoluut, ik moet het enkel wel een aantal keer per dag opnieuw aanbrengen. Na een aantal dagen gebruik merkte ik dat mijn lippen minder droog aanvoelde en ook de velletjes verdwenen.

EOS Pomegranate Raspberry open in hand

De verpakking vind ik erg leuk, door de ronde vorm brengt de lippen balsem ook prettig aan op de lippen.
Door de natuurlijke ingrediënten heeft het product ook een prettige smaak, je moet je best doen om het niet direct van je lippen af te likken 😉 Ik de smaken Strawberry Sorbet en Summer Fruit getest en dat zijn toch wel mijn favorieten met hun frisse, zomerse geur en smaak.

In september komt EOS met een nieuwe smaak, Pomegranate Raspberry. Deze zoete combinatie bevat een rijke hoeveelheid aan antioxidanten, vitamine E, shea butter en jojoba-olie. De verpakking heeft dit keer de prachtige kleur van frambozen gekregen. Deze lippen balsem ruikt iets minder fruitig dan de andere EOS lippen balsems en ook de smaak is iets minder sterk maar de werking is nog altijd even goed.

EOS lipbalms

Naast de bekende lippen balsems komt EOS in september ook met hand- en body lotions. De handlotion zit ook in een elegante en stijlvolle verpakking die ideaal mee te nemen is maar ook leuk staat op de kaptafel of het bureau. De formule is verreikt met shea butter, aloë vera, haver extract en antioxidanten die zorgt voor 24 uur lang gehydrateerde handen.

EOS handlotions

De handlotion is er is drie heerlijke varianten, Berry Blossom, Cucumber en Fresh Flowers. Ik kreeg de geuren Berry Blossom en Cucumber.

EOS lipbalms and handlotions

 

De verpakking is erg praktisch en past goed in het geheel van stijlvolle designs van EOS. Een nadeel vind ik wel dat de verpakking vrij lastig te openen is, zeker met lange nagels kan het last zijn. De lotion heeft een fijne, zijde zachte textuur die niet vettig is en snel in de huid trekt. De geur is zalig en blijft ook lang hangen.

EOS handlotion product on hand

Mijn favoriet is wel de Cucumber lotion, deze heeft een heerlijk frisse en zomerse geur die niet chemisch is en vrij lang aanblijft houden. Hij laat een zijde zachte huid achter die er mooi verzorgd uitziet.

De handlotions bevatten 40ml en kosten €4,99. De prijs vind ik heel redelijk gezien de kwaliteit van de lotion. De lippen balsems kosten €5,95. Zowel de EOS Pomogranate Raspberry lippen balsem als de handlotions zijn vanaf september exclusief verkrijgbaar bij Douglas.

handtekening

Dit artikel bevat producten die mij door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.
Lees mijn disclaimer.