China Glaze Towel Boy Toy

China Glaze Towel Boy Toy bottle

Deze prachtige lichtblauwe kleur komt uit de China Glaze Poolside collectie.

De China Glaze Poolside collectie was de zomer collectie van 2010. De collectie bestond uit zes prachtige, toch wel tijdloze, neon kleuren. De neon trend is er een die vrijwel iedere zomer terug komt. Toch zijn ze op een winterse dag ook wel erg vrolijk.
Ondanks dat de Poolside collectie al reeds vijf jaar oud is, is hij nog altijd goed verkrijgbaar!

De Poolside collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

China Glaze Towel Boy Toy is een prachtige hemelsblauwe kleur. Ik vind hem niet fel genoeg om een echte neon te zijn. Hij heeft een mooie, subtiele licht blauwe shimmer over zich heen die de kleur een mooie diepte geeft. Het is een zeer subtiel shimmertje die niet direct heel erg opvalt.

China Glaze Towel Boy Toy shiny finish hand holding bottler

Hieronder zie je een macro opname van de lak op mijn nagel, je kunt hier de shimmer een stuk beter zien. Ondanks dat het een extreme vergroting is is de shimmer toch nog heel fijntjes dus kun je nagaan hoe subtiel hij op de nagel is.

China Glaze Towel Boy Toy macro

Formule

China Glaze Towel Boy Toy is een zeer dunne lak die ondanks dat toch wel heel goed aan te brengen is. Als je in dunne laagjes werkt zul je geen last van uitlopen hebben. Hij is wel enorm sheer, op de swatches heb ik hem over een transparante basecoat aangebracht en ik had vier laagjes nodig om hem volledig dekkend te krijgen. Je kunt hem ook over een witte base of basis kleur aanbrengen, hierdoor komt de kleur nét iets beter tot zijn recht en je hebt minder laagjes nodig om hem dekkend te krijgen.
Blauw is vaak wel een kleur die de nagels kan doen verkleuren, toch heb ik met een enkel laagje basecoat geen verkleuringen kunnen ontdekken.

China Glaze Towel Boy Toy closeup nails

De China Glaze lakken hebben een lang, dun en rond kwastje. Omdat het kwastje zo ontzettend dun is kan het zijn dat je er even aan moet wennen maar eenmaal eraan gewend bent is het een zeer prettig kwastje.

China Glaze Towel Boy Toy bottle and brush

Finish

De droogtijd van Towel Boy Toy is erg goed, vooral ook omdat je in dunne laagjes werkt. Hij droogt op met een mooie, matte finish. Toch komt de shimmer het mooist uit met een glanzende topcoat.

China Glaze Towel Boy Toy shiny finish hand holding bottler

China Glaze Towel Boy Toy bevat 14ml en kost €5,95. Hij is te koop bij Pretty Polish.


Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Poolside collectie.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.