China Glaze Sun Worshipper

China Glaze Sun Worshipper bottle

Vandaag heb ik voor jullie een gave oranje crème lak. Een lekker fris kleurtje in deze donkere dagen.

China Glaze Sun Worshipper komt uit de Poolside collectie van 2010, een oudje dus. Gelukkig is deze gave collectie nog goed verkrijgbaar. Het is een zomer collectie geweest maar een beetje kleur in de herfst mag wel toch?

De Poolside collectie bestaat uit de volgende kleuren:

  • Pool Party
  • Flip Flop Fantasy
  • Sun Worshipper
  • Towel Boy Toy
  • Kiwi Cool-Ada’s
  • Yellow Polka Dot Bikini

Kleur

China Glaze Sun Worshipper is een knal oranje crème kleur. Hij heeft een zeer warme ondertoon waardoor hij de kleur prachtige kleur heeft van een afrikaantje. De kleur is ook waanzinnig fel, een echte neon tint dus. Ik las dat hij over een witte basecoat nóg feller zou zijn maar dat zie ik er niet in terug, op de foto hieronder zijn twee nagels voorzien van een witte basecoat en je ziet geen enkel verschil. Een gave kleur maar niet erg subtiel.

China Glaze Sun Worshipper hand holding bottle

Formule

China Glaze Sun Worshipper heeft een prettige formule om mee te werken. Hij is wel iets sheer waardoor je vier laagjes nodig hebt voor een volledig dekkend geheel. Ik kan wel aanraden om in dunne laagjes te werken, ondanks dat hij total niet dun is, hij heeft namelijk wel de neiging om iets chalky te worden en als je in dunne laagjes werkt heeft hij daar geen last van en krijg je een mooie en strakke manicure.
Bij dit soort kleuren loop je sterk het risico op verkleurde nagels, een goede basecoat is dus aan te raden.

China Glaze Sun Worshipper closeup nails

Alle China Glaze lakken komen in hetzelfde soort flesje met bijbehorend kwastje. Het kwastje is erg smal maar werkt wel erg prettig. Je kunt ontzettend precies met dit kwastje werken. Het neemt ook voldoende lak op.

China Glaze Sun Worshipper bottle and brush

Finish

De finish die je op de foto’s hierboven ziet is de originele finish, een satin finish dus. Hoewel ik een satin finish heel erg mooi vind komt Sun Worshipper nóg beter tot zijn recht met een glanzende topcoat.

China Glaze Sun Worshipper shiny finish hand holding bottle

China Glaze Sun Worshipper bevat 14ml en kost €5,95. Er is ook een gelpolish variant beschikbaar en die kost €12,95. Zowel de gewone nagellak als de gelpolish zijn te koop bij Pretty Polish.


Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Poolside collectie.

Dit artikel bevat gesponsorde producten maar bevat mijn oprechte en eerlijke mening.