China Glaze Pack Lightly

China Glaze Pack Lightly bottle
“Pack Lightly: Powder peach shimmer”

Afgelopen woensdag begon ik de reviews van de China Glaze Roadtrip collectie met Dashboard Dreamer, een schitterende pastel blauwe kleur met een mooie shimmer erin. Vandaag is het de beurt aan zijn roze zusje, Pack Ligthly.

Roadtrip is de nieuwe lente collectie van China Glaze. De collectie bestaat uit 12 prachtige kleuren die zijn geïnspireerd op de warme tinten van de ondergaande zon die langzaam wegzakt in de zee. De warme roze, gele en rode tinten maken plaats voor de koele blauwe tinten van de nacht.

De collectie bevat de volgende schitterende kleuren:

 

 

 

Kleur

Pack Lightly is, zoals China Glaze omschrijft, een prachtige zacht roze/perzik kleur met een mooie roze/gouden shimmer erin. Ik heb best een hoop roze tinten nagellak staan inmiddels maar deze is naar mijn mening wel uniek, door die shimmer. In het flesje lijkt hij echt roze maar op de nagel neigt hij sterk naar een perzik tint. Het is zonde dat je de shimmer eigenlijk alleen goed ziet in fel licht. Zonder de shimmer is hij al erg mooi maar het is de shimmer die hem bijzonder maakt. De shimmer had, wat mij betreft, wat meer aanwezig mogen zijn.

China Glaze Pack Lightly hand holding bottle

Formule

De formule van deze lak is niet heel erg fijn, hij is erg dun en lijkt soms ook wat dikkere stukken te bevatten. Door die slechte formule lakt hij niet fijn. Je kunt niet in té dunne laagjes werken omdat je dan een zeer onregelmatige laag krijgt maar als je té dik werkt dan loop hij keurig je nagelwallen en -riemen in. Even een tussenweg zoeken dus. Qua dekking is hij wel erg goed, je zou met 2 laagjes een dekkend geheel hebben was het niet voor het feit dat je nog een extra laagje nodig hebt om hem goed te laten levellen. Niet de fijnste lak dus maar de kleur maakt het dubbel en dwars goed.

China Glaze Pack Lightly closeup nails

Finish

Pack Lightly droogt niet heel snel op maar wel met een mooie glans. Op de swatches heb ik geen topcoat aangebracht. Om de houdbaarheid van je manicure te verlengen is een goede topcoat wel aan te raden.

China Glaze Pack Lightly macro shot

De China Glaze Roadtrip collectie is nu te koop bij o.a. Pretty Polish. De flesjes bevatten 14ml en kosten €5,95.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Roadtrip collectie.