China Glaze Don’t Get Elfed Up

China Glaze Don't Get Elfed Up bottle

De lak die ik je vandaag laat zien is vrij speciaal, op het eerste gezicht lijkt hij vrij gewoontjes maar schijn bedriegt.

Eind 2015 bracht China Glaze de Cheers collectie uit. Twaalf prachtige lakken die een twist zijn op de traditionele kleuren voor de feestdagen. Variërend van subtiele crème lakken tot uitbundige glitters, er zit voor iedereen wel iets moois bij. De feestdagen liggen al weer een poosje achter ons maar de meeste kleuren uit de Cheers collectie zijn ook nu nog heel gaaf om te dragen.

De Cheers collectie bestaat uit de volgende kleuren:

Kleur

China Glaze omschrijft Don’t Get Elfed Up als een diepe emerald shimmer. Het is echter een vrij bijzonder kleurtje. Hij heeft een bijna zwarte basis die vol zit met teal shimmer. Hij lijkt overwegend blauw maar bij bepaalde lichtval komt er een verlegen paarse glansje tevoorschijn. Op de foto van het flesje kun je de paarse shimmer een beetje zien.

China Glaze Don't Get Elfed up hand holding bottle

De paarse shimmer is niet voldoende aanwezig om het een échte duochrome te noemen maar hij geeft Don’t Get Elfed Up wel een extraatje.

China Glaze Don't Get Elfed up closeup nails 2

Formule

De formule van China Glaze Don’t Get Elfed Up is wel fijn ook bij dikkere laagjes loopt hij niet snel uit gelukkig. De lak levelt ook netjes uit zodat je een mooie, gladde manicure hebt. Op de swatches zie je twee dunne laagjes en dat is voldoende voor een egaal dekkend geheel. Denk er bij dit soort blauwe kleuren wel om dat je en goede basecoat aanbrengt zodat hij je natuurlijke nagels niet kan verkleuren.

China Glaze Don't Get Elfed up closeup nails

De China Glaze flesjes komen als jaren met hetzelfde kwastje. Het is een lang en smal, rond kwastje. Als je vooral bredere kwastjes gewend bent dan dus je waarschijnlijk moeten wennen maar eenmaal gewend zijn het wel prettige kwastjes om mee te werken.

China Glaze Don't Get Elfed Up bottle and brush

Finish

De droogtijd van China Glaze Don’t Get Elfed Up is best goed, je hoeft niet al te lang te wachten alvorens je de volgende laag kunt aanbrengen. De glans die je op de swatches ziet is de originele finish, er is geen topcoat over aan gebracht.

Hieronder zie je een macro opname van de lak, hierin kun je goed de fijne shimmer zien.

China Glaze Don't Get Elfed up macro

De China Glaze lakken bevatten 14ml en kosten €5,95. De prijs is heel erg scherp als je het vergelijkt met de kwaliteit van de lakken van China Glaze. Je koopt China Glaze in Nederland bij Pretty Polish.

Bekijk hier de andere kleuren uit de China Glaze Cheers collectie.