China Glaze 2NITE

China Glaze 2NITE bottle

Vandaag wil ik met jullie een speciaal lakje delen. Er zijn van die nagellakken die je ziet en direct verliefd bent en die niet meer te koop blijken te zijn, ja voor schunnige prijzen op eBay.

Een jaar geleden zag ik bij iemand op Pinterest China Glaze 2NITE in een wishlist staan. Een prachtige blauwe holografische lak. Ik was meteen verkocht ik móest die gewoon echt hebben. Ik ben dus druk op zoek gegaan en kwam erachter dat 2NITE uit de China Glaze OMG collectie uit 2009 komt en dus niet meer te koop was. Ik laat me niet zo gemakkelijk uit het veld slaan en ik heb mijn zoektocht voortgezet op eBay. Ik tikte de naam in en met gekruiste vingers wachtte ik op de zoekresultaten. Yay! Hij is te koop! Dat euforische gevoel ebte echter snel weg bij het zien van de prijzen. Toentertijd stonden de lakjes te koop voor $76 met uitschieters naar $110. Dat ga ik dus echt niet betalen voor een nagellakje!
Ik heb mijn zoektocht beëindigd en de pin op Pinterest in mijn eigen wishlist gezet zodat ik zo nu en dan nog even kon kijken.Een paar weken geleden kreeg ik op een forum een privé berichtje van een mede nagellak liefhebber. Ze wist dat ik 2NITE graag wilde en zij kon iemand die haar stash verkocht (waarom?!) en daar zat ook 2NITE tussen.
Ik heb dat meisje gemaild en al snel waren we eruit en was mijn lak onderweg. Toen de postbode hem bracht en ik hem uitpakte was hij nog mooier dan op de foto’s
China Glaze 2NITE hand holding bottle
Deze foto is gemaakt met studiolicht en daarin is de kleur niet heel erg spectaculair. Het oogt als een beetje een saai blauwe kleur.
China Glaze 2NITE closeup nails
Als je de positie van de nagels veranderd ten opzicht van de lichtbron ziet hij er al weer heel anders uit.
China Glaze 2NITE hand holding bottle in LED light
Deze foto heb ik gemaakt met mijn iPhone in een andere lichtbron (LED) en hier zie je pas echt hoe spectaculair deze kleur werkelijk is.Ik ben blij dat ik hem toch te pakken heb gekregen. Ik zal hem niet te vaak dragen want het is een “party lakje”.
De lak dekt vrij slecht je hebt toch gauw vier lagen nodig. Een topcoat moet je hierbij juist niet gebruiken want daardoor gaat het holografische effect teniet.
De houdbaarheid is, bij mij, erg slecht na één dag heb ik al hele stukken die loslaten. Het zijn geen chips meer te noemen want de lak laat echt voor bijna de helft van de nagel los. Nu is dat niet iets wat standaard bij deze lak hoort. Mijn nagels zijn vrij lastig en China Glaze houdt bij mij nooit zo heel goed maar nogmaals dat licht niet aan het product maar aan mijn nagels.Heb jij ook van die must-haves die niet meer te vinden zijn?