Catrice You R On My Mint

Catrice You R On My Mint bottle name

Mint kleuren kunnen altijd of het nu een mooie lente dag is of een koude winterdag, deze kleur past altijd. Vandaag laat ik je CATRICE You R On My Mint zien, kijk je mee?

You R On My Mint was oorspronkelijk onderdeel van de It Pieces collectie die in januari uitgekomen is maar inmiddels is hij in het vaste assortiment van CATRICE opgenomen. Ik vind het wel fijn dat dit soort mooie kleuren nu vast verkrijgbaar zijn, zeker omdat het zo’n mooie all-year-round kleur is.

De It Pieces collectie bevatte de volgende vier nagellakken:

  • SUNdra
  • Robinson Coralsoe
  • You R On My Mint
  • Mauve To The Beat

Kleur

CATRICE You R On My Mint is een mooie, lichte kleur die een sterke blauwe ondertoon heeft. Deze ondertoon geeft hem een wat koele uitstraling. Voor een mint kleur neigt hij iets naar de blauwe kant maar ik vind dat juist wel erg mooi.

Catrice You R On My Mint bottle and brush 2

Ik heb een vrij lichte huidskleur en hij maakt dat ik nog net iets bleker lijk. Hij zal het mooist staan bij een wat gebruinde huid en dat is super want de zomer staat voor de deur!

Catrice You R On My Mint bottle name 2

Formule

De formule van CATRICE You R On My Mint is erg goed. Hij neigt wat naar de dikke kant maar daardoor is hij wel heel fijn te lakken. Hij loopt niet uit en trekt mooi strak waardoor je een prachtige, gladde finish krijgt.

Catrice You R On My Mint closeup nails

Het kwastje is wel een issue wat mij betreft. Ik vond de oude kwastjes van CATRICE niet fijn en was erg nieuwsgierig toen ze een nieuw en verbeterd kwastje aankondigden. Helaas vind ik ook de nieuwe kastjes totaal niet fijn. Ze zijn te breed en zijn raar, rond afgesneden.

Catrice You R On My Mint hand holding brush

Hier zie je goed dat het kwastje niet netjes is afgesneden. Dat is jammer want dit maakt het aanbrengen niet makkelijker.

Finish

CATRICE You R On My Mint droogt vrij snel op en heeft een schitterend glanzende finish. Toch zou ik wel een topcoat aanraden om de houdbaarheid op de nagels te testen. Zonder topcoat had ik na 1 dag al de eerste chips. Met een goede topcoat, in dit geval de Sally Hansen Complete Care 7-in-1, bleef hij een dag of vier op de nagels gezeten zonder schade.

Catrice You R On My Mint hand holding bottle

Met een matte finish kun je een simpele crème lak een extra touch geven. Het maakt de kleur vaak iets zachter en wat meer subtiel. Ook voor CATRICE You R On My Mint werkt een matte finish erg goed. Op de swatch hieronder heb ik een laagje OPI Matte Top Coat aangebracht.

Catrice You R On My Mint matte finish hand holding bottle

CATRICE You R On My Mint kost slechts €2,99 en is te koop bij Kruidvat en DA.
Fijne dag!

-X- Tamara